Pages

7

Cuti-cuti Utara


Sempena cuti CNY, kami sekeluarga ke utara.
Bertolak dari PJ pagi dan sampai ke Kedah pukul 3:30pm.
Alhamdulillah perjalanan baik. Kereta banyak, tapi bergerak :)
Sampai di Kedah, kami disambut oleh Auntie Aida & Uncle Syed sekeluarga. 
Terus makan nasi... Sedap...
Rest sekejap, kami ke Bukit Ayer, Kuala Perlis...
Baju mandi pun tak bawa.. Redah je masuk sungai. hehee.


Mula-mula takut nak masuk. Air sangat sejuk... Kakak Elin mulakan dulu.

Adik Eizan takut je... Dia geli tengok lumut bergerak2 dalam air.

3 beradik sedang bergumbira. Eizan takut nak masuk...



Eizan pujuk Daddy mandi sama. 

Ajak kakak pula....



Akhirnya Eizan menyerah kalah.... Basah juga walaupun takde baju mandi. 
Banyak alasan betul budak kecik ni.




Bestnye duduk bawah air...

Eizan: I dont like this green kolam... I want blue kolam. 
Hahaa... Banyak akal betul.
'green kolam' = sebab byk lumut.
'blue kolam' =  tiles dalam swimming pool kat hotel.
Eizan nak mandi kat swimming pool kat hotel je.
Laut ke sungai ke tasik ke... semuanya Eizan sebut KOLAM....

Eizan dengan Daddy & Abang Nafis.


Time to change. 
Tapi muka masam sebab kakak2 & abang Eiman tak naik lagi.


Dah kena pujuk baru senyum sikit...
Time to go home....

Balik rumah Auntie, semua kelaparan & kepenatan....

7 comments:

cik nini said...

kolam ka sungai..? nampak cam man-made jer.. but it looks nice.. budak2 ni nampak air jer misti happy!! yg eizan dok bawah air tu mcm best jer.. best la jalan2, we never go anywhere.. aini & rayan demam, until now still now fully recover :(

Nurhayati said...

akakkkkk!!! bestnyer mandi sungai..
sangat jeles tgk semua gambar2 itu huhuhu

mummy2k said...

eizan sama cam kasyfi,pantai xnak,geli..kolam ok jugak...heeheheh

Uncle Lee said...

Hi 4KayE, wow! I suka the gambars here. I was at this place wayyyy back in the '70s, still jungle.
Your pics brings back memories.
And can see your kids having fun. How come yo ta'masuk ayer? Ha ha.
Hey, your hubby isap rokok? Apa rokok dia isap?
Okay, his birthday boleh beli Zippo lighter, if he does not have one.

I really enjoyed see your these very well taken pics.
I love picnics like this.
You have fun and keep well.
Lee.

4 Kay-E said...

CikNini: Asal=sungai...
Budak2 kalau jumpa air... mmg happy selalu :)
Poor Aini&Rayyan...

4 Kay-E said...

yati: sejukkkk....

4 Kay-E said...

Uncle Lee: In 70's still jungle huh? Now it's different.
Our 1st time there.... Kids enjoyed!

Hubby smoke Marlboro & he has many zippos :P

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin