Pages

8

Our Raya Open House




Gambar-gambar ni dah masuk raya minggu ke-2. Kami buat makan-makan sikit... Gambar raya minggu pertama tangguh dulu . Sebelum tetamu sampai, sempat ambil gambar famili kat belakang rumah dulu... Semua baju merah 4E, MakNgah yang belikan dari Malaysia... Terima kasih... Minggu ni tak sedondon pun . Baju merah Mommy dah kena cuci.... So, Mommy sorang je ganjil kaler putih .... Susah betul nak snap gambar famili... Kejap ada yang pejam mata lah, pandang ke lain lah... Ish... Ini yang terbaik .





Menu tahun ni:
Nasi hujan panas
Ayam masak merah
Acar
Nasi impit
Kuah kacang
Rendang special Daddy
Fruit cocktail jelly
Kek Aidilfitri
Kek gulung berkrim

Eizan yang merasmikan dulu.. Sampai tumpah-tumpah kat kerusi...





Antara tetamu yang hadir.. Terima kasih sebab sudi datang. At one time ada football match kat sky sports. The Daddies semua tengok tv belakang - bola! TV depan pasang movie Upin & Ipin tu... Semua kanak-kanak kusyuk tengok tv.. Dari yang kecil sampai yang besar.. Jadi dapat lah kaum ibu makan dengan tenang seketika... hehee.. ...





Cuaca pun cantik - tak hujan & ada matahari sikit.. Ada outdoor photoshoot sekejap. Pas tu dah mendung semula ... Biasala cuaca kat sini tak menentu...





Sebelum tetamu balik, sempat ambil gambar beramai-ramai kat backyard... Alhamdulillah semua makanan habis & semua tetamu yang dijemput dapat hadir... Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami!


8 comments:

Lila said...

Sama theme color baju kita tahun ni :) Wah...terrornya ita memasak...
Salam aidilfitri dr Lila dan family disini.

shamsida said...

salam ita...bestnya ada sesi rumah terbuka...mesti meriah suasana...anyway salam aiddil fitri buat ita sekeluarga

Fariena said...

meriah nampak...w/pun jauh di perantauan kan...

Ikin said...

Kak Ita, selamat hari raya..maaf kalau ada salah dan silap, terkasar bahasa.

Wah, meriah la jugak kat sana...
Walaupun di perantauan...semangat raya mesti ada kan...
Juadah pun namapak macam sama je kat sini... :)

Nana said...

Ita,

The girl in purple tu is my cousin yang baru sampai manchester tu! hehe! her name is nurul! tolong tengok2 kan dia ye :D

dilaOHdila said...

salam kak itaaaaaa
tu dia gambaq rhaya dah kluaq
wah meriahnya tema Meroon ka tahun ni
amboi....cute mbangget ni
Biarpun duk jauh tapi kemeriahan tetap ada
Vote 4 kak Ita..................
Anggun. Mana gambor duit raya nyer tu (hehehhehe)

MamaTiaMia said...

selamat hari raya ita..wah bestnyer meriah betul..vibrant semua orang nampak in red..wahh betul2 makan la..pandai you masak:)

ijan@mamasakura said...

cantiknya anak2 akak pakai sedondon merah...banyak btoi makanan akak masak yer...kek pon cantik...

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin