Pages

6

Late entry: Hari Raya Haji

Sejuknya cuaca sekarang ni.. Brrrrrrrrrr.... Snow tak cair-cair lagi... Nak keluar rumah pun tak sanggup... Nak siapkan Eizan satu hal, dia tak suka nak pakai jaket tebal-tebal, dengan gloves sume tu.. Ish... Semua berhibernasi dalam rumah je... Sambil godek-godek komputer, banyak lagi gambar yang belum sempat upload ...

Masa Raya Haji baru ni, kami ke Leeds rumah Nadhira.. Uncle Mie & Auntie Nurul masak macam-macam... Laksa, rendang, menu raya yang lain & roti jala special Uncle Mie... Eizan & Erin memang peminat roti jala.. Penat le Uncle Mie menjala kat dapur tu ... Elin & Erin dah jumpa Nadhira, seronok le main... Macam-macam cerita.



Tengok le gambar Eizan yang perasan besar... Dia suap baby Naeem roti jala.. heheee... Kali ni bukan dia yang paling kecil, ada yang lebih 'baby' dari dia...
Perasan habis lah tu!




Sebelum balik, ambil gambar dengan tuan rumah, Auntie Nurul... Baru perasan gambar Daddy & Uncle Mie takde pun. heheee... Sori, Mommy busy bergossip dengan Auntie Nurul sambil makan, sampai lupa snap gambar Daddy..



Lepas rumah Nadhira, kami ke rumah Nurul & Amirul (Uncle Sham & Auntie Awin's kids)... Makan lagi... Tapi kat Restoren Cina pula... Memang kenyang sampai esoknya .... Lama juga nak tunggu makanan yang diorder sampai, sebab masa ni tengah busy dengan Christmas dinner... Nasib baik kids sume behave well... Walaupun dah pusing beberapa kali kat dalam restoren tu ...






Malam tu kami tido kat rumah diaorang.. Eizan main dengan bubble sebelum tido. Seronok sangat sebab jumpa kawan ... Semua tido dalam kepenatan + kekenyangan...


Terima kasih kepada tuan rumah rumah yang sudi jemput kami makan & bermalam...

Selamat hari minggu!

6 comments:

liza said...

wahh...wahh...wahh..
bila nak buat rombongan mai frankfurt pulak..?

watie said...

tu la kak...ada lagi 2..3 kerat je member yg belum lepas ni....

ada nampak sesuatu... kenapa ngan dada eizan tu kak?

MamaTiaMia said...

tak pe lah lambat..lagi bermakna..teringat-ingat raya haji:) amboi eizan nak jadi big brother pulak:)..tia mia so leter lah sekarang ita..apa pun kita cakap dia mesti dapat tangkap,dah tu cakap balik..eizan nanti mesti speaking mat london jer..ni tia mia,influence N9,sumatera semua ado:)..kadang2 nak pecah perut dengar..memang dah pandai leter i dah.

dilaOHdila said...

salam kak ita...
dah 2 ari masuk sini nak tinggalkan jejak tapi asyik tak jadi jek. sorry kak ita dilla selalu lambat reply kan.

part paling best tu abang eizan suap adik ngan roti jala tu...
ouching sungguh lah. macam abang abang lak diek ( he he he)

kak ita
selalu lah masuk CARI
dilla jaga board KL/selangor tu
kalau ada masa mai lah jenguh umah kl tu erk....:-)

zubye said...

Eizan.. besar dahhh.. nampak makin cheeky derang..

ps : Ita.. buat masa ni i private kankejap blog Irfan.. nnt bagi ur email address k.. i'll invite :-)

kak cahaya said...

comey tgk gambo eizan suap roti jala tu

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin