Pages

13

Erin & her artwork :)

Salam..
Lamanya Mommy tak update blog 4Kay-E ni... Sori ye.. masa tidak mengizinkan ....

Satu hari, Mommy jumpa gambar ni atas meja Mommy & a little note:
'Mommy,
I hope you like it.

Love, Erin'

Erin drew a very nice picture...



Look at those details...
Mommy's headscarf with a brooch & the eyelashes ...
Daddy's long hair, the mustache & a skirt??? ...

Here's the conversation with the little artist ...

Mommy: Why did Daddy wear a skirt?
Erin: It's not a skirt Mommy, it's 'telekung'...

Mommy: Men did not wear telekung..

Erin: Daddy wear it when sembahyang...

Mommy: Daddy wear 'kain pelikat' lah sayang... Bukan telekung. Telekung is for ladies


*That is why it got checks on the skirt...

13 comments:

:cahya: said...

sweeetttt.... :D

AQisH said...

kiuttnyerrr...soalan dan jawapan iteww ;)

dilaOHdila said...

cutenya!!!!!!
walaupun hanya lukisan tangan namun termaktub dalam imiginasi anak2 tentang family.......
terharu sungguh kak:-)

Ella said...

cutenye..
especially part daddy tu.
mmg mcm pakai skirt. haha

kak cahaya said...

hehe..pelik gak pakai telekung tp tak pakai tudung ye tak...hehe...drawing telekung tu ala2 senteng sket...dah nmpak cam kilt la pulak..hehe
neway...imaginasi budak2 mmg sangat tinggi.. dan slalu diterjemahkan atas kertas

MamaTiaMia said...

hee..heee pandainya erin..so cute:)ye la ita accessorize tu dah bukak kat OU,the girls yang jaga tu asyik cakap "hello,welcome" tak berenti:)and yes memang drooling over most it..tapi tau la kat sini 12 pound dah jadi berapa:)tapi i nampak banyak items yang is uka for tia mia..ada polka dots shoes yang tinggi sikit heel..tapi nanti jadi suri pulak,dah la mengata hari tu:)

MamaTiaMia said...

monsoon tu dah ada tapi i tak pernah pergi lagi and tak berapa pasti kat mana..hee..hee dah pandai nak high heels ye..ye lah suka dia orang bila ketak ketuk tu..tia mia tak leh lah jadi suri dah rambut kenteng..kihh..kihhh..ita weather teruk lagi ke kat sana? banyak salji lagi?semalam i tanya sorang kawan blogger kat stuggart how's weather in Munich bulan March,dia cakap susah nak predict..papa tia mia nak pergi conference,we macam drooling nak ikut..tapi sebenarnya ongkos pun kurang,so kalau sejuk tu tak lah sebal hati tak dapat ikut:)

Ajzie said...

sooooooooooo cute.. hihi

Gee.Harun said...

Haha kelaka la Erin... ni mesti mommy asik sebut telekung je ni.. adui, tk cakap erin tau u, Akeef yg baru 5bulan sekolah kat sni kdang tu terkejut kalau ada words yg pelik I guna.. such as kemaruk ke.. surely dia akan buat muka pelik dia & ask.. Whats kemaruk mummy?.. so i xplain la.. craving, teringin... hahha. Inikan Erin kat UK ye.. so cute!

Ita, ni da berapa kali sent comment ni tau... ada prob la internet kat saudi ni! mcm org2 nya jugak!!! LOL

Nana said...

hehehhehe cute betul!!!!

Zubye said...

sungguh thoughtful Erin.. cute dia lukis.. kira sama lah ngan gambaran sebenar.. hehhehe

watie said...

hehehhee.. cute la daddy ngan "telekung" tu.. hehehe...

geli hati watie baca ayat2 tu..

Niza et Sofia said...

sgt cute & pandai :)
kak Ita busy ngan study yek... good luck & all the best !!!

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin