Pages

7

Hari Pertama Persekolahan... di Malaysia...

Bila dah balik Malaysia, 3E kena gi sekolah... Dalam 2-3 minggu uruskan hal rumah & register sekolah, barulah 3E dapat masuk sekolah. Baju sekolah & kasut sekolah pun dah ready ... Eiman sekolah sesi pagi. Elin&Erin sekolah sesi petang. Susah juga sesi tak sama. Kesian Eiman kena bangun awal, pula tu tengok Elin&Erin sedap je tido.. Sungguh tidak adil .... Gelap lagi kat luar, Eiman dah siap nak gi sekolah.

twin girls

Masa first day, baju sekolah sangat bersih & kasut pun putih melepak.. hahaa... Cuba tengok kasut sekarang, dah susah nak cari kawasan yang warna putih ... Kat Manchester sekolah pakai tshirt kuning & jumper kaler purple... Kalau comot pun, tak nampak.... heheeheeee. Tiba-tiba, kena pakai putih.... Faham-faham je la...

Sedih juga Mommy & Daddy tengok tiga-tiga orang anak kena struggle sekolah kat sini. They have language problem . Poor my baby.... Lepas sebulan sekolah, terus exam... Hmm.. nothing much to say. Apapun result yang dapat nanti, Mommy & Daddy tetap bangga dengan 3E. You have done your best & we are very proud of u ...

We love u so much!!!!


...................................................................

Zety: Ahaa.. Tegak je berdiri.. Dengan hati berbelah bahagi nak gi sekolah.. 1st day yang tak tau mcmana....

Nana: Kat Malaysia, mana lah sempat nak update... heheee..
Memang risau tengok diaorang sekolah... It takes time... Lama-lama ok.

Ajdzie: Ahaa.. Dah balik Malaysia.. Memulakan kehidupan baru... TQ

Gee: Gee, memang mula-mula macam tak comfortable & malu.. now, dah ok sikit. dah ada kawan :)

MamaTiaMia: They are getting better now... Lagipun cuti sekolah 2 minggu.. Happy je lah! Eizan belum antar nursery lagi. Next yr kot...

Mother of 2: Shiela pun dah balik terus ke? Kajang kat Puncak Saujana, dekat Giant.. Nanti kita jumpa ok.

Dilla: Thanks Dilla...


7 comments:

✿ Zetty84 ✿ said...

Hihi..suma posing cam nk nyanyi lagu negaraku jerk..!!!
so cute..!!! ;p

Nana said...

aik! sampai sini baru boleh blog ke! hehehe! tu lah I pun dah risau pasal bebudak ni! sigh!!!

Ajzie said...

dah balik msia ker? saya bari tahu... apa apa pun good luck to 3E.. MOga berjaya..

Gee.Harun said...

Ita, muka diorg mmg nampak mcm terpaksa.. sure tak leh nak adapt lagi kan.. tapi insha allah tu, lelama sok ok... :))

MamaTiaMia said...

hi ita..siannya 4es..mesti tak syok mula2 ni nasib baik elinerin 2 orang at least terus ada kawan..abang eiman jer lah kena pergi sorang2 dulu..tak pe dia hero..insyallah lama2 nanti okay lah tu kan:)se kenit eizan nanti should be okay dah.

Mother of Two said...

salam kak ita,
sian diaorg yer..tulah same problem ngan my big angel nie..masuk sekolah terus exam..btw kak ita kajang kat mana..bila nak jalan2 dtg rumah sy.

dilaOHdila said...

Salam kak ita...
3E dah gi skolah dah erk..
moga dia urang dpt sesuaikan diri kat sini
utk permulaan tu mgkin agak payah sikit kut
nanti lama2 dah ok balik:-)

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin