Pages

4

Short trip in Dubai....


This is Eizan... The trouble maker ... He is in Dubai. The weather is sooooooooo hot.. ... From Manchester to Dubai: the weather changed drastically. This boy already threw his jacket... 'Yeay!! No more keket'..... No more cold weather... Heheheeee...

We went to Uncle Nizam & Auntie Shita's house in Dubai. Uncle Nizam's Mom was there as well. After a short break & nice nasi lemak for breakfast, we went out to this 'blue' building - sort of bazaar place... There are lots of small shops that sells all sort of stuffssss.. Juling biji mata tengok barang especially jubah, tudung & emasssssssssss ....
Are you ready people? There will be lots of pictures... heheeee...



Tiba-tiba Daddy spot a 'Manchester United' shop ... Macam tau je kami dari Manchester. Terus ambil gambar depan kedai tu .. Rasanya peminat MU berada di mana-mana... Pak Arab pun MU fan .



Mommy tak sempat nak membelek banyak benda ... Lagipun masa terhad & kesian pula Mommy tengok 4E keboringan bila masuk kawasan membeli belah... Nasib baik kebanyakan tempat ada air-cond. Paling terpegun tengok tempat tunggu bas tepi jalan pun dalam bilik kaca dengan air-cond... The best thing to entertain everybody is EAT. This is something special for us.. The eating experience is unique. Makan bersila - sangat selesa & we have the whole room for ourselves. Nasi + ayam + kambing.. It's called nasi mandy/mandi Arab. Sedap juga... Tambah pula dengan perut yang lapar. $e sume dah dapat geng dengan Uncle Nizam. Eiman & Harith dengan psp games. Elin, Erin dengan Sarah... Eizan pun join dengan Sarah sebab baby Uncle Nizam kecil lagi... Eizan taknak geng. heheheee.. Dia cari awek yang besar sikit ..


Lepas makan, kami ke Jumeirah Beach. Masa ni memang terasa bahang mahatari yang tersangat panas! Keluar 2 minit dari kereta je, rasa mcam dalam oven.. Panas yang dasyat sangat. Adik Eizan tak keluar kereta pun.. Tengoklah muka sorang-sorang. Muka terpaksa untuk ambil gambar. Tak sampai 5 minit, sume dah masuk dalam kereta.. macamanalah omputeh boleh sunbathing kat pantai ni... Terbakar kulit rasanya. The famous Burj Al Arab (or Arab 'sail')... If u coming from the sea, the shape of this all suites hotel looks like the sail of a ship. Memang unik hotel ni. It is the luxury 7 star hotel stands on an artificial island. Mommy memang terpegun. Tapi tengok live selama beberapa minit je, sebab terlalu panas. Nak buka mata pun perit...



Sebelum semua kanak-kanak mengamuk, kami terus ke tempat yang ada jual ice cream... Cool............ Tempat ni menarik juga, ada sungai - siap dengan gondola lagi, cafe kat sepanjang kedai, stall jual cenderamata, unta-unta yang comel... Hmmm.. Siap duit je lah... Semuanya mahal!!!





Bila kanak-kanak pun dah dapat reward, kami ke Atlantis... Memang terpesona & sangat cantik. Tak terfikir macaman manusia boleh fikir & design something like that! Mommy suka sangat gambar Eizan & Sarah ni. Duduk kat tembok tepi laut, mengadap The Palm! You can read a lot about the Palm. Mommy is too lazy to type... Sorry...




Kat sini parking penuh sepanjang jalan. Sume orang stop utk ambil gambar. Taxi pun tunggu ramai tourist kat sini.. Sekejap je kat sini.. Kanak-kanak pun happy nak ambil gambar.. At least ada gambar diaorang tersenyum dalam kepanasan...




Our final place is the Dubai Mall... Hmmm.. Speechless... Mommy sangat kagum dengan semuanya... The building, the people, the decor.. superb! Ada akuarium terbesar, bangunan tertinggi, mall terbesar... Dubai is sooooooo RICH.




Gambar Mommy & Daddy kat GOLD SOUK ni pun berwarna keemasan... Hahahaaaaa.. We were surrounded by GOLD......



Burj Khalifa... Another highlight for Dubai. Disebabkan bangunan ni yang tertinggi di dunia, susah betul nak dapatkan selurun bangunan dalam gambar ni... hehee.. Tertiarap cameraman ambil gambar ...



Walaupun kejap je kat Dubai, memang puas hati.. Dapat gi banyak tempat... Terima kasih kepada tuan rumah sebab sudi bawa kami jalan-jalan. Uncle Nizam & Auntie Shita: Elin, Erin, Eiman & Eizan miss Harith & Sarah... Jumpa lagi Insya-Allah...

*The twin dah dapat cikgu tuition. Alhamdulillah..

........................................................................................

K Sham: Dubai memang cantik!
Cahya: Heheee...
Balkis: Tenkiu :)
Yatie: Cantik... Ahaa.. cikgu dah dpt.

4 comments:

shamsida said...

cantiknya Dubai....dulu kak sham just transit je kat dubai...tapi tak keluar...

:cahya schatz: said...

i jeles..

dbalkis said...

cantik gamba2 ni semua dan orang2 dalam gamba jugak..:-)

yatie sawanila said...

cantiknye dubai..... bilalah nak pi/..

so dah jumpa cikgu tusyen BM?

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin