Pages

10

Our Spring Vacation - Disneyland (Part II)

Everybody was so excited to go to Disneyland... Even Eizan pun sibuk nyanyi dalam kereta ikut kakak-kakak & abang dia seronok nak sampai Disneyland. From our hotel, it took about 45 minutes drive. It's sunny !!! Luckily, it's not a peak season - so we managed to park nearby the entrance & queue pun pendek je...


Disneyland Paris

Disneyland Paris

Hari ni Abang Eiman kena ban from bringing his psp.. . Eizan kena duduk dlm pushchair... Sebab takut dia suka jalan menonong je... Dah le dia kecik je, susah nak cari dalam crowd. Nasib baik dia behave well - lama juga lah dapat bertahan dlm pushchair.


Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Gambar banyak sangat. Sampai tak tau mana nak pilih. hehee.. Semua angle dalam Disneyland nak ambil gambar. Biasa lah kan, bukannya dapat datang selalu. Entah2 sekali seumur hidup!

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Dah penat berjalan dalam panas, kena isi minyak dulu... 4E dah dapat makan ice cream.. Now it's time to eat more solid food... Kelakar sangat gambar Eizan tengah makan ni.. Siap tersandar kekenyangan. Dah le panas, kecik je mata dia..


Disneyland Paris

Once Eizan dah keluar dari kenderaannya, payah le nak masuk balik.... terpaksa ikut dia ke mana saja... Dia pun nak pose sama! Asyik tengok orang lain je posing kan?

Disneyland Paris

Gambar Mommy & Daddy ni, Elin yang snap. Penat dia carry kamera Daddy yang beratnya beberapa kilogram itu.. Tapi hasil yang memuaskan... Good job dear!


Disneyland Paris

Disneyland Paris

It's a small world ride = the best ride ever - voted by 4Es.. Ulang lagu yang sama berpuluh-puluh kali! Eizan pun enjoy juga - cuma dia takut juga tengok all those character bergerak2. He hugged Erin tightly along the ride...


Disneyland Paris

They were so excited to meet the characters. But we're not lucky enough to catch the princessess.. The queue has been closed. Dengan Esmarelda pun jadi lah kan?


Disneyland Paris

Trying very hard to pull out the sword! Eizan pun kepoh juga... ....


Disneyland Paris

At 4pm, we watched the parade.. Now they can see the real characters alive! Not just in TV or cinema... A good experience for the kids. Mommy & Daddy pun enjoy. It's a nice parade with songs & acting.


Disneyland Paris

After the parade we went to Walt Disney Studios... It's a different experience. Not so many people as they closed at 6pm. In the interactive movie 'Lilo & Stitch', Elin was selected to be one of the participants... Best sangat. Eizan pun enjoy...


Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Hopefully when Eizan is much bigger we can come again - to other Disneyland... . Daddy & Mommy really hope that all our children are happy and appreciate this vacation.

Lepas keluar dari Disneyland, kami ke Eiffel Tower. Semua dah penat, berjalan berbatu2 dalam park. Daddy ambil gambar sikit je...


To be continued....


10 comments:

hasma said...

best.. best!

amY said...

erm...
jelesnyer.....
nak jugak..nak jugak...nak jugak...
takperla.....
4E's tolong pergi kan....

MamaTiaMia said...

ye la ita..kalau dah masuk disneyland tu tiap angle nak ambik..nampak semua cantik,semua menarik,tak nak miss satu pun..suke,sukenyerrr..semua gambar cantik la..dulu i paling suka naik boat masuk small world tu..terus rasa macam dalam dunia khayalan..mesti semua kids plus mommy and daddy had so much fun kan.

AQisH said...

owaaa..bestnye ita..i wish i was there too ;-)

Nurhayati said...

bestnye pegi Disneylandddddddddd
bila la dapat merasa nak kesana.. huargghhhhhhhh

fizah said...

ooo..kat cni rupanya beanstalk yg msk pertandingan fotography mmch aritu...hehehhe
macam biasa semua lawa2...fizah plg suka yg 4 beradik duk depan oldmill

Anonymous said...

OOoOO gambar sooo lawa! Eh camne you all ambik family picture? guna tripod ke?

OooOo Banyak nye characters you all dapat tangkap gambar. masa we all tu dapat sikit aje .. I NAK GI LAGI!!! hehehe! I love Disneyland! LOVE IT!!!

Nana

Zubye said...

dah lama tak jenguk sini.. bizi sket.. sori ye ita..
Itaaaaaaaaaaaaa!!! menjerit2 i tengok gambar2 u semua.. amboiii.. berjalan2 sakan yeee... untung anak2 u kecik dah dapat pegi macam2 tempat.. disneyland ni esp paling best for kids kan.... sonoknya sonoknya..
ur kids nampak makin bambam laa.. comey2 je semua.. my irfan lak now ntah apsal kurang makan la now.. kuyuss je.. huhuhu

mama3hz said...

kak ita..lps ni disneyland florida or tokyo pulak....tk pun hongkong..yg pasti satu pun kami tk sampai lagi..hehehehhe....
p/s zimah tk join tgk ni kalau dier tgk gambar kak ita n twins kt hannah montana tu sure dia ajak mama dia gi skrg jugak...so far..tkleh bagi dia tgk nie...hehehe

Yatie SawaNiLa said...

alamak... i dah ketagih nak ke disneyland lagi... paris?? bling bling

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin