Pages

20

London Short Trip

Last week we went to London - just for 1 day to renew our passports... A night before, we slept over at Andak's house at Plaistow. On Friday morning, we went by tube to the immigration office. From Plaistow station, we stopped at Hyde Park Corner station... The immigration office is just a walking distance from the station. After our mission completed, it's time for relax....



We decided to walk to a few places. Cuaca cantik & Eizan pun tak meragam. Our first destination was Buckingham Palace. It's around 11.45am, ramainya manusia.... Everybody was looking at the changing of guards. But since there were so many people, we can't see the guards. Dah le ketinggian kurang . Nak selit2 celah orang pun susah je.. Dengan pushchair Eizan lagi... So, just lepak2 kat garden area for about 10 minutes... Ada tulips!!! Cantik sangat...







Then we proceed to Big Ben... Ambil gambar sikit.. Cuaca agak panas masa ni.. 3E dah mula minta mcam-macam. Nak ais krim... Lapar lah... Nak duduk lah.. Nasib baik E yang kecik tu belum pandai minta lagi, Kalau tak, pening Daddy & Mommy.. hehee.



Mana nak cari food ni??? Jalan depan sikit, jumpa McDonalds.. Oklah dapat makan chips & ice cream Kanak2 pun gumbira & kenyang... Pas ni kena jalan lagi...



Sepanjang jalan, macam2 benda menarik. Bila tengok ramai je berkumpul kat satu2 tempat tu, mesti ada spot untuk ambil gambar.. Kami pun join the crowd... Takut juga nak bergambar dengan kuda tu. Dah le kena tunggu Q.. Ramai sungguh nak bergambar dgn guard & kuda ni.. Hehee.. Siap ada warning 'Horses may kick or bite!!!'.



Akhirnya sampailah ke Trafalgar Square.. Since Tourism Malaysia pun kat situ, Daddy bawa 3E ke dalam. Mommy & Eizan kena tunggu kat luar... Bangga dengan lokasi Tourism Malaysia depan Trafalgar Square .





Masa tak banyak dah.. Mana lagi nak gi ye? Hmmm.. Naik tube pula sebab semua dah tak larat nak jalan. . We stopped at Embankment station - towards London Bridge & Tower Bridge.... Kuat angin masa ni.. Sampai nak melayang badan! ...







Sepanjang sungai Thames, ada banyak tempat lepak2. Sume omputeh dah bersantai kat rumput dgn sunglasses... ... Eizan pun join the club. Hehehee... Akhirnya dia bebas. Asyik kena ikat dalam pushchair je.... Suka sangat dia dapat berlari. Lama jugalah kami duduk kat sini. Biar je 4E buat aktiviti masing2. Eizan asyik kejar burung.. Sampai terlepas pandang. Sedar2 dia dah tak de. Mommy dah panik!!! Berlari Daddy gi cari Eizan & jumpa dia tengah ikut burung... .





Around 4 pm, kami balik ke rumah Andak. Itulah je tempat2 kat London yang sempat kami gi dalam masa lebih kurang 4jam... Jadi lah kan? Insya-Allah boleh datang lagi.

20 comments:

zie said...

perghhhh..4 jam punya lah banyak 4 E cover tawaf London ni, kalu auntie lg tak semput tau cover banyak gitu..hehe ita, the pics yg ita amik gambar kat oakcik jual gift tu kan, that is near trafalgar ker? rs cam kena jer pakcik tu ..haha, sb we all nk amik gambar situ gk time tuh, tp ada masalah teknikal tk jd amik..haha...trafalgar time kami pi tu, duk renovate sana sini, sibuk pagar2 sumer, so tk amik gambar pun, lg pun afia dh tido time tu..kena lah pi lg london, patut singgah kat restoran chinese halal tuh amat yummieee and murah..kami nk pi lg london nk gi situ jer..aci tk..jom! hahaha..

dilaOHdila said...

salam kak ita
wah bestnya view LONDON
syok kak ita boleh capture banyak moment.....

salam rindu buat 4 E

watie said...

salam.... london plak... waaa... cantiknya...
anak2 akak pun nampak ceria je.. aik.... mana psp abang eiman... tetinggal ker? hehehe tebaring ingt psp dia ke tu...

re: memang ramai giler... nak jalan pun susah.. tu yg susah nak snap pic... asyik lindung belakang orang je kak.. udahnya.. simpan kamera.. pilih aje la buku...

beli novel beberapa buah... beli majalah ujang ngan apo... lama x baca katun.. hehehe.. pastu beli buku cerita tuk anak saudara watie.. tu saje..

Nurhayati said...

suka betul 3E ni.. pandai tul posing.. tambah plak ngan mummy dia sporting jua.. best2x...

sronok ar gi jalan2.. jeles sungguh huhuhuhu

Fariena said...

wow menariknyer...jalan2 london yer

shamsida said...

Ita, kak sham memang suka masuk blog Ita ni..bukannya apa..suka tengok keletah anak2 ita dan dalam masa yang sama dapat imbas memori sewaktu kak sham kat sana dulu...wa..wa..wa..biler ler agaknya nak sampai sana balik...

fiza said...

wah...g london plak.....bestnya jenjalan.....
anak2 akak pun nampak enjoy masa trip ni....
amboi...bersantai abis anak2 akak tu...siap landing lagi......eizan pun nmpk enjoy...tersenyum je.....;)

MamaTiaMia said...

bestnyer jenjalan london..summer pulak tu yang bonus..semua cantik dan nice kan,baiknya eizan duduk dalam pushchair tu..dah jenjalan mesti la lapar re: adalah beli sikit2 ita,buat sikit stop then continue..cam tu jerr.

Yatie SawaNiLa said...

bestnye jalan jalan akt london dengan pancaran cahaya matahari...

Lila said...

Salam, I Blog hop dr blog kak sham :) Suka tengok ur blog...gambar cantik2 semuanya with adorable kids u have. Don't mind if I link ur blog ye...nak tengok gambar lagi...hmmmmmmmmm.... sambil imbas2 memori...

xoxo,
http://lilawati.blogspot.com/

fizah said...

masa kitaorg buat passport pun kejap jer aritu...ok kan sempat lah nak pergi berjln2 london.....tapi kitaorg dah taubat taknak berjln dgn budak2 nie...byk sgt ragam hehehe...4 jam boleh cover byk nie....hebat!!!!!kelakarnya tgk gambar eiman dgn elin(or erin) tergantung kat pagar hehehe...idea saper ler tu agaknya?

shamsida said...

ita, just call me kak sham...Yes kak sham kenal Anis (my junior at uitm and now jadi rakan sekerja at uitm also).kak sham juga kenal dgn ucop dan su, kak baiya, ida niyanti yg berada di salford university (semuanya rakan sekerja). Prof kamarul rashdan pula adalah rakan semasa sekolah menengah dan senior sewaktu di uitm...memory kembali hehehe

mother of two said...

salam,
silent reader blog akak... mmg cantik gambar2 yg di ambik. soalan cepu mas.. camner tu bleh dpt anak kembar:)~

syaidul Azam Kamarudin said...

Salam. Wah Ieman asyik berjalan-jalan sahaja. jelous la plak he he

naza said...

Hi K.Ita...
ur kids cute sgt!!and nice London views too!
pandai ur hub amik gambar..
next time dtg bgtau la..kot2 boleh jumpe..

gee.harun said...

Suka la tengok budak2 kembar tu... admire them so much ;-)

Seronok la london..

shamsida said...

salam Ita, bukannya kak sham tak nak pi study kat sana...actually, dah dapat pun (sekali dengan Anis) tapi terpaksa tolak coz husband and my mum tak galakkan. My husband tak boleh cuti (kerja private) and my mum pulak kata, "dulu dah pergi..kan!!". So kena faham2 sendiri ler ishk isk isk...sedih ooooo

AQisH said...

more than words can describes gud job ita!

tingginyer pagar istana tu kann hehe..

niza et sofia said...

satu haripun seronok tgk kak Ita sekeluarga jenjalan kat London.... best tgk gmbar2 akak tu...
Happy Mother's day (versi M'sia)

re: tu mak saya dia mmg nmpak muda (thn depan 50thn, kawin muda la katakan sbbtu nmpak cam akak & adik je hehehe)

annhuzi said...

just curious, do twins like to dress up alike, can they tell which dress are theirs? how you identify them? both of them are so at ease posing for nice shots. My children cant do that, cant blame them though, as the mum is even worse, camera shy, tak fotogenic la.

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin