Pages

13

Adik Eizan sakit... :(



Berita sedih minggu lepas Eizan sakit teruk. Muntah-muntah sampai berpuluh2 kali . Minum air kosong pun keluar balik, sampai lembek... Cian baby Mommy.... Dah bawa jumpa doktor pun tak baik juga . Jadi kami bawa Eizan ke Hospital. Doktor cakap dah kering sangat, jadi kena masuk wad....



Paling sedih bila nak kena cucuk.. Susah betul nak cari punca darah Eizan, sampai berkali-kali kena cucuk. dari tangan kanan ke kiri.. Tak dapat juga. Tukar ke kaki pun tak dapat... Meraung dia, dah le takde banyak tenaga sebab tak makan. Sedih betul Mommy tengok Eizan . Daddy dah balik rumah temankan kakak Elin&Erin & abang Eiman...



Bila Daddy datang melawat, terus taknak kawan dengan Mommy lagi. Mesti dia ingat Mommy geng dengan doktor bagi dia kena cucuk ..



Bila Eizan relax sikit, dapat le main kejap. Bila dah penat tido je... Kesian sangat tengok baby Mommy yang sorang ni. Biasanya dalam rumah dia lah juara makan.. Segala benda dia makan, tak memilih langsung... Bila tak boleh makan, terus lembek tak bermaya...



Bila mood baik, boleh le tengok tv kejap.. Bila mood tak baik, marah semua orang..



Tapi hari ni Eizan dah sembuh.. Alhamdulillah. 3 malam kami berdua bermalam kat hospital, 3 malam Mommy juga tak boleh tido sebab Eizan asyik merengek je.. Nasib baik nurse & doktor semua ok. Wad pun selesa. Daddy tiap-tiap datang melawat & bawa food untuk Mommy. Kesian 3 hari Mommy tak jumpa 3E. Mommy rindu semua orang. Memang sangat tidak best bila anak beranak terpisah macam ni terutama sekali bila ada yang tak sihat..

Insya-Allah takde yang ke hospital lagi... We want to go home....................

13 comments:

LoVEaQshA said...

Alhamdulillah Eizan da sht..
Akak jgn sedih lagi yer,pasni insyallah akak xkn terpisah dengan ank2 lagi..

Ena said...

salam..

Alhamdulillah.. Eizan dah semakin sihat..
Memg kite akan susah hati bile anak x sihat.. kita pun same jd x sihat sbb kene berjaga utk anak.. tp kite tetap kuat semangat demi anak & org2 yg kite sayang..

:cahya: said...

syukur la dah sehat...
lepas ni eizan dah boleh main loncat2 ngan kakak2 n abg k... :)

nerry nerry strawbery said...

Walau eizan sakit teruk,, pipi tetap gembong cam pau kacang merah , geram nak cubit... get well soon eizan..ita nasib baik hsptl cantik, tv depan mata cm hotel klu x lagi tension kannnn.

mentibang.paku said...

kesiannya eizan.. :( ni dah sihat leh la start makan balik. apa sakit dia kak ita?

mama3hz said...

sian eizan....intan faham sgt your feelings at the moment......harap2 eizan dah kembali ceria......

MamaTiaMia said...

siannya eizan..alhamdulillah dah baik..memang sangat risau and sedih ita..especially masa dia orang nak kena cucuk ambik darah tu..dulu i tia mia memang i rasa nak nangis..rota virus masa tu berak and muntah 24 hours..seminggu kat hospital tak boleh lupa..memang doa jangan lagi go through that experience tu kan.

Ajzie said...

Syukur baby dah sihat.. Memang sgt sedih la bila anak kena cucuk. Saya juga ada pengalaman begitu. Kering air mata dan tak senang duduk bila anak anak sakit nih kan..

mother of two said...

sianyer baby izan....huk2..kalau sy pun tak senang duduk kalau jadi camtu. alhamdulilah dah sihat..moga2 lepas ini izan tak masuk spital lagi yer...

dilaOHdila said...

salam kak ita....
baby eizan dah sembuh ke...
alahai acik dilla dah lama tak singgah sini, sorry kak ita
doa acik dilla moga baby eizan cepat sihat
boleh makan macam biasa....
takecare selalu kak......

Nana said...

ciannye dia!!! kita yang tua pun flat bila kena virus perut ni jangan pulak budak kecik! sigh!!! Cian dia tengok tangan dia semua .. Dia dah ok dah kan?

Tak nampak bengkak pun muka khai?

Lemon said...

cian eizam bambam.. cepat balik Malaysia, nanti dah takde winterbug lagi.. but nanti ada lain2 bugs:)
~cik nini~

watie said...

alahaiii ciannya dia... so skrg camne kak.. dah ok ke dia??...

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin