Pages

10

Alton Towers Theme Park


Dah seminggu lebih cuti sekolah. Minggu lepas bawa girls gi city centre.. So minggu ni semua gi Alton Towers Theme Park as the event for their school holiday. Eizan tak berapa sihat, cian dia. Kalau tak, mesti dia budak yang paling ceria.



Cuaca sungguh panas . Abang Eiman pakai sempoi je. Summer habis. hehehe... Omputeh sume dah tergolek-golek santai atas rumput.



Di sebabkan hari ni hari untuk kanak-kanak, kami gi area budak kecil dulu. This is the Storybook Land... Siap ada ulat buku tengah baca buku . The rides pun memang sungguh tidak thrill. Kalau Mr Bean naik, mesti dia tertido.. hahahaa...




3E in the dungheap... Can u see them with those little creatures? This area is so much fun for the kids... All rides are based on animal characters.



The girls are going to the Squirrel Ride with Eiman. Adik Eizan je takleh ikut... Poor baby.




After a few rides, we have to find some place to eat. The area is very big. Omputeh picnic tengah panas, orang melayu cari tempat teduh... hahaa... Lepas isi perut baru syok nak main rides lagi.



Abang Eiman bersantai... Terlupa pula bawa sunglasses Eiman .




Some of the simple/light rides that is suitable for Eizan.. Sukalah sekejap. Tapi bila ride dah habis, tak nak turun pulak!! Meronta-ronta nangis, nak naik lagi... Aduhai Eizan, janganlah buat Mommy macam ni... Nangis je dia. Dah le panas + tak sihat= memang moody habis.



My twin girls with flowerssssssss.... Just love them so much!



This is the most adventure ride that 3E & Memi naik. heheheee.. Naik pirate ship & then kena tembak air. Memang takleh ngelak nye... Siap ada warning, wet area... Basah kuyuplah semua ....



Tengoklah masing-masing dah basah. Nasib baik ada dry area kat situ. Kena pay 2 pounds to dry up! Ish... Sume duit je... Mana ada benda free kan? .



Inilah wajah Eizan yang tak larat... Nak turun pun tak bermaya.



More rides... The ship swing & spin.. Best je tengok. The gunpowder ride lagi pening. Pusing laju gila. Ala-ala spinning cup - tapi laju sangat2. The kids & Memi really enjoy themselves.



Tengok muka Erin yang cheeky tu... ....


Akhirnya dapat juga tengok Eizan senyum bila Memi main dengan dia...



Before we leave the park...


The end....

10 comments:

watie said...

outing yang meriah...yeay

siannya budak tecik tu demam..

mother of two said...

seronoknya..cuti sekolah lama ker? sian.. baby tak dpt bersuka ria...panas2 pun..still hujan tak?

mama3hz said...

kak ita- besh kan day out cenggini but panas terik jugak dak???
p/s pindah 27hb mei lps..erm..area baru....so far alhamdulillah.....erm eizan tk duk dlm quinny dah ker??jual ker..or dah let go??or tukar2???kalau nak let go...i'm willing to buy....

Azham's Family said...

sian tengok eizan...monyok jerr....tapi memang best buat xtvt utk depa kalau panas2 nie...:D :D

dilaOHdila said...

salam mommy
wah sonok acik dilla tengok photog family ni
best nya dapat naik ride tuh

macam amacam even kat sana erk kak ita
photog shuntek aa
angle tu cun

ijan@mamasakura said...

menariknya tempat nii...
rides sume mcm bes2 laa...
tp kesian eizan...sga cpt sembuh ok...
kt sana mmg panas btoi kann...sini still sejuttttt...

MamaTiaMia said...

nampak best betul tempat ni ita..seronok la di aorang yerr..lamanya cuti sekolah..kat m'sia ni pun lama,rasa nak jadi cikgu jer la..best cuti lama2:)sian eizan tenit tak sihat yerr..mia pun demam panas hari tu asyik meragam.

kak cahaya said...

wah pegi alton tower plaks....lama teringin nak g tp tak sampai2 gak...sbb ramai yg kata tak sesuai tuk kids...byk rides tuk dewasa jek..tp tgk ni ha..byk jek tuk bekbudak..

Yatie SawaNiLa said...

WAH MERIAHNYE....

AQisH said...

bestnyerr...cuti2 bwk anak gi jln2 kat tpt camni mmg syok..kat sini cuti sek. pon dh nk abis..isnin dpn dh sibuk blk ler jln raya..anak2 pon mcm x puas bercuti..br blk dr kpg kelate nih ;-)

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin