Pages

12

Bakewell, Derbyshire


twin girls


Last Saturday we went to Bakewell, Derbyshire... 
It's a market town. 
Pekan Bakewell ni cantik sangat - baru rasa macam kat England. 
Kalau kat Cheetham Hill, Manchester tu rasa macam kat Karachi... heeheee... 
Ada sungai yang penuh dengan itik angsa, ada play area & padang luas utk budak2 main. Pekan kecil je, pusing kejap je dah abis...
Sesuai tempat untuk orang tua yang dah pencen. 
Community kat sini baik & friendly :).



When we reached at the parking, we saw many people at the town... 

There were music & people are dancing. 
Some of them in a special uniform/outfit. 
It is Bakewell International Day of Dance festival... 
The dance took at a few places all over the town. 
It happened once a year. 
We were very lucky to be there.



Since we arrived at noon, we have our lunch first... 

Omputeh sume makan sandwich or fish&chips... 
Sekali kami bentang tikar, dengan periuk nasi, bau semerbak sambal ikan bilis+belacan.. 
Sori ye..... hehee.. 
Menu biasa semasa picnic: nasi lemak & sambal ikan bilis dengan timun+telur rebus+kacang goreng
Eizan manja dengan kakak - nak kakak suap, taknak Mommy pula.. 
Ish budak kecit ni memang banyak akal
Pas makan, Eizan dah ready dgn air ribena... 
Nobody can share with him! 
Nanti dia kata "It's mine!"... ..





Seperti biasa model2 Daddy kena work hard, baru dapat reward ....




Bila semua dah kenyang, baru seronok nak jalan-jalan. 

Cuaca pun elok je.. 
Walaupun takde matahari... 
Ada garden ni cantik sangat. 
Bau wangi sebab penuh dengan bunga... 
Bunga ros macam2 jenis ada.. 
Bunga lain pun banyak. 
Mommy suka lavender ... 
Rumput kat sini pun berjaga elok je... 
Memang best lepak kat sini...







Sebenarnya Daddy nak ambil gambar Elin&Erin je.. 

Tapi si tecit ni ada je nak menyelit ... 
Buat muka tak bersalah pulak tu...

twin girls

twin girls


4E kalau dah asyik bergambar je.. 

Mula buat muka .. 
Finally, it's their treat - a play area! 
Eizan terus jadi gumbira.. 
Bebas berlari.. 
Budak tecit ni baru pandai lompat - 
dia ulang berpuluh2 kali aksi lompatan yang sama. hehee...



Play area kat sini bersih & luas. 

Girls tunggu turn untuk big swing ni lama juga.. 
Sebab ada budak lain naik lama, tak ingat nak turun.... .. 
Bila dah sampai turn, Eizan pun sibuk juga nak naik... 
Daddy yang tolong spin & push the big swing... 
Terjerit2 seronok sampai pening... 
Bila 3E dah nak stop, si tecit tu pulak tak nak turun..... 
Menangis dia... 
He wanted to play more... 
Don't leave him pleaseeee..... 
Poor Eizan..



Ada rock climbing.. 

Nasib baik masa ni Eizan tak nak sibuk juga.. 
Mana sampai kaki dia... .. 
Dia gi main kat area budak2 tecit. 
Jadilah tu.. 
Tapi kejap je Eizan main kat situ, pas tu nak main area budak besar juga.....




Kelakar sangat part ni.. 

Dari jauh, dah nampak Eizan belari ke Elin&Erin.. 
Rupanya dia nak naik sama.. 
Siap pukul kakak suruh turun... 
Nasib baik lah kakak Erin beralah... 
Padahal kaki bukannya sampai pun. heheee....

twin girls


My BIG boy... Khairol Eimannajwan.


My TWIN girls... Khairunnajwa Edleena & Khairunnajwa Edreena.
twin girls

My BABY boy... Khairol Eizannajwan.


Bila 4E dah puas main & muka pun dah kepenatan.... 

Kami pun balik.. 
Dalam kereta tiba-tiba kakak panggil Mommy, opsss..... dia muntah pula.. 
Itulah, masa main tadi tak ingat - pusing2 tungging terbalik, pening lah tu... 
Cian dia.. 
Nasib baik Daddy boleh berenti tepi jalan, get her cleaned up & changed...

It's a happy weeked
Alhamdulillah...

12 comments:

Aiza Azril said...

So colorful and so ceria! I just love the sistas' tops...adorable sgt! and they looked good in them too...hehehe! :)

Nurhayati said...

sis, sukanye tgk twins ni..pandai tul posing tau.. ngan bergaya jua.. like mother ;)

MamaTiaMia said...

ita..bestneyrr jenjalan tak habis lagi..hmmmmmm tersangatttttt lah teringin nyer nak jenjalan itaaaa..cantiknya baju erin&elin..suka tengok they all ceria..they blooms so cantik lah..ya la hope to meet you all oneday:)

dilaOHdila said...

suka tengok aksi 4E ni kak ita
ceria selalu
dilla suka tang dia urang kat playground tuh
nampak Natural
yang penting kemudi camera tu tahu nak shoot kat mana angel
CUN aaa kak.....

AQisH said...

fuhhh..mmg superb..tp pic full nasi lemak nyer mana..hehehe..

mentibang.paku said...

syoknya jalan2.....

kak ita, nak tanya.. kat sana harga carseat utk baby mesti murah kan? :D

:: vErde+hAzizi :: said...

owhhhh...its been awhile tk dropby ur fp n blog...
sis, love the colour of ur handbag tue...yg pink n purple tue...vibrant!

Mrs LVoe said...

lama x drop by here. missed ur children. they so adorable!

ijan@mamasakura said...

nampak bes btoi la lepak2 kat taman tuu..penuh dgn bunga2....mmg syok la bergambar...siap bley tgk festival lg tuu...

tengok bdk2 ni posing mmg cun habesss...kalah model2 hihi

fizah said...

hi ita ..lama menghilang....aritu sempat sapa kat arndale sekejap jer..sbb nak mengejar appointment...mummy 4e nie mmg kelas lah.....lawa2 baju budak2 nie +dgn mummy2 sekali hehehhe

gee.harun said...

Best aja view ni Ita!!!.. Urrmmm, sedap pulak I tengok Ribena tu.. hahha

Re: Pic masa I kat wedding tu mmg tadak....haha, Akeef tlg snap kan.. emm, dia ambik je la merapu2..

Linda Latip said...

bestnye dear..its like u guys been paid to jenjln la! plus the pics are damn lawa!..bes laaaa...

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin