Pages

11

Fruit Picking - Part II

This happened next after our summer sale shopping. Fruit picking for everyone! At least the kids were happier than us. They can run & do whatever they want! First with the raspberry... Those red & juicy berries - so sweet & nice. But some of them are sour too ... Heheee...











Then we went to pick the strawberries... Dah tak banyak tinggal pun . Eizan sangat gumbira makan strawberi. Dia main petik je & terus makan. Pandai pula buang daun hijau tu dulu. Hehehe..













Finally, we paid for the berries. It's fresh & cheap! Esoknya buah rasberi yang lebih tu - buat jem...

11 comments:

Fariena said...

bestnyer..petik n mamam terus..fresh lg tuh..
kami petik kat cameron je la..hehehe

Azham's Family said...

lama nyer tak tgal jejak katsini...hehehe...fruit picking kat ner nie k.ita??..all the berries tuh nmpk ranum2 belaka...:D

niza et sofia said...

best nya kak Ita.... dpt gi petik buah fresh lagi tu... tapi yg paling seronok utk budak2... bila lah turn kami pulak hehehe

dilaOHdila said...

Salam kak Ita....
wow best nya tengok PHOtog kak Ita & family ni hah
adui best sungguh. dapat real tgok buah tu
kek sini ado buah kelapo jor (huhuhuuhuu) nak petik pun tak sior (hehehhehe) dah jemu

Kak Ita
Tu twins kak su. Kak YONG duik MRSM Alor gajah. Terpaksa berpisah ngan kak su. tu kak su dalam delema benornya....sian diek. Tgh tunggu resulf last kopek ni. Kalau ada rezeki dapat masuk sama2 kalau tak terpaksa bawak kakyong balik skolah bangi. Coz kak su memang dalam keadaan BATU dilema, kak Ita.

Nurhayati said...

bestnyerrrr strawberiiiiiii
sangat suka. nak plak dpt strawberi shake ;)

MamaTiaMia said...

hi ita..problem lah nak tinggal komen hari ni..lotih cuba ni..ishhhh beshhhhnyerr fruit picking jeless ni..eizan so besar dah..bestnnyer jam kalau makan dengan scones and cream

mother of two said...

syoknya.. the 4 e.. auntie petik dari carrefour ajer.. dan gambar2 buah itu sungguh menyelerakan:)

nerry nerry strawbery said...

aduiii ita menjejeh ayaq liur tengok raspberry tuu jelesnye tengok banyak dan gebu2 klu kat jusco benyek dan kecut pas tu mahal pulak....

Gee.harun said...

Bestnya Ita!!!!! main petik2 mcm tu aje.. namapk strwberry, rasberry semuanya sedapppp & yummy!!! segar betul tu ita. Nak tanya ni, ita UK stay kat mana? mana la tahu kalau2 Gee terlajak ke sana ke... leh singgah jumpa u jap. Dekat dah kita tu nanti rasanya...

Re: Durian mmg sedap ita... tapi strawberry, rasberry lagi best!!!

adex-aieda said...

sedapnyer rasberry tuh....
pos buleh? heheheh

Aiza Azril said...

Dah lama tak tinggalkan komen kat sini, selalu sempat masuk tgk gamabr je....suka sgt tgk the first 2 pix atas tu....haah la apa rasa fresh raspberry eh? teringgggginnnnnn la pulak....nmpk so fresh!!!

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin