Pages

6

Cuti-cuti di bulan puasa - Scotland (Glasgow) Part I

Semasa bulan puasa kami gi bercuti ke Scotland: Glasgow & Ayr. Sebenarnya masa booking holiday ni tak perasan pun tarikh tu bulan puasa . Jadi semua bercuti & tak makan.. Bila petang je semua dah kurang tenaga. Nasib baik masa nak tunggu berbuka dapat gi beach . 4 E pun suka sebab jarang sangat dapat tengok laut & pasir.

Dari Manchester kami singgah Glasgow dulu. Cantik juga bandar Glasgow ni, tapi Edinburgh lagi cantik rasanya. Sorry Glasgow people .... Sebelum sampai ke Glasgow, Daddy stop utk luruskan kaki & pinggang. hehehe... Hentian sini memang cantik, atas bukit & ada tasik dgn itik-itik. Eizan sungguh geram nak kejar itik, nasib baik takde tragedi terjatuh dalam tasik sebab kejar itik ..............



Kami ke rumah tertua di Glasgow, dibina pada tahun 1471.. lamanya ... Masih berdiri kukuh lagi. Ala-ala muzium dah rumah ni. Ada aktiviti untuk kids juga. Eizan pun sibuk nak juga leaflet tu. Macamd ia tahu baca. Sibuk ikut 3E. Di tingkat atas, lebih kepada display area - penuh dengan gambar & sejarah rumah tu. Tangganya sungguh kecil & berlekuk-lekuk...Pintu pun kecil je, kalau orang tinggi nak lalu - kena tunduk!




Kami ke taman selepas tu & jalan-jalan sekitar Glasgow. Cuaca sangat cantik! Eizan pun dibiarkan bebas berlari-lari. Tapi memang sungguh mencabar nak jaga budak kecik sorang ni. Sungguh aktif! Penat semua orang nak kejar dia. Dah le dia sorang je tak puasa ............






From Glasgow, terus ke Ayr. Our caravan hols - Craig Tara. Sangat cantik - ada beach, walking distance from our caravan. Lepas hantar barang, solat & rest sekejap, kami ke beach sementara nak tunggu waktu berbuka puasa... Sempat Daddy snap aksi 4E dengan Mommy & Memi... Malam tido awal sebab esok nak berjalan lagi...



Mommy paling suka gambar-gambar ni ...




Stay tune............

6 comments:

dilaOHdila said...

salam kak ita
shunteknya sunset tu kak ita
memang LAWO!

Waktu ni tengah Posa ke kak Ita?
nasib tak penat budak2 ni
tengok satu persatu photog kak ita ni
rasa macam nak terbang jek nak menjelajah kat sana (he he he)

***
bila nak balik cuti Malaysia?
nanti jangan lupa singgah bangi erk

Mummy Nini @ LyNN said...

Cantik sungguh semua photo tu..pandai Daddy shoot.. tapi yg paling Lynn suka gambar Erin cekak pinggang.

Bila la agaknya nak smapai ke sini.. dalam mimpi jer kot..hahaha

LiLa said...

Cantik gambar2 tu semuanya.... Anak2 Ita pandai bergaya...Tak singgah Lochness ke? (If I'm not mistaken, rasanya dulu on the way balik dr Glasgow Lila ada singgah Lochness...or maybe Kitaorang ikut jalan lain kot :D )

MamaTiaMia said...

itaa..lama jugak menyepi tiba2 keluar gambar cantik2 lah..hmm ita nampak slim lagi..lawanya gambar bebudak tu..sunset tu memang cantik sangat,...bestneyr beructi..tia mia asyik ajak pergi holiday jer lah..nak pi London.London..dress hijau tu sweet.

yatie said...

frankly... i like ur boot

Anonymous said...

beautiful pfotos:):_I lake you::)You are all super


I am Poland!

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin