Pages

7

Cuti-cuti di bulan puasa - Scotland (Glasgow) Part II

On the second day at the caravan site, we went to the entertainment area. 4E's first choice was the swimming pool. Eizan sungguh excited, sampai susah nak suruh stop! Maklumlah, jarang dapat berendam dalam pool kat UK ni, tambah pula bila dapat heated pool. During holiday je dapat merasa... The play area pun not bad. Tapi 4 E sangat suka dgn swing, sepeciallt the little boy. Eizan mulanya naik swing for babies, bila dia perasan he's the only one having the ODD LITTLE swing - mulalah demand nak naik mcm kakak. Kakak terpaksa beralah...



We went to a marina in Ayr. It's very nice. Ambil gambar je & tumpang toilet ...
Then we went to a different beach - there's no sand, but small pebbles & lots of stones. 4E seronok main baling batu ke dalam laut .







On the way balik ke caravan, Daddy stop by kat tepi ladang 'orang'. Dah lama Mommy teringin nak bergambar kat hay bales ni - esp the round one. Ada juga yang segiempat, tp yg bulat ni lagi cantik! hehee... Selalu tengok dalam movie je... Konon nak posing sorang-sorang, Eizan pun nak nyibuk juga .



On the 3rd day, we went to Culzean Castle. The castle is in South Ayrshire coast. Memang sangat cantik. The view from the top is superb! The garden is well managed. Tak rugi bayar entrance fee. Best sangat . Untuk visit dalam castle, kena pay extra entrance fee, tapi malangnya kamera tak boleh bawa masuk... So jamu mata je la.. No memories captured through Daddy's lens. 4E dapat tengok macamana orang yang di istana zaman dulu mandi masa belum ada heater, dapur yang sangat besar untuk serve ramai orang & mcm2. It's a good experience for everybody.







Matahari cantik memancar. Sume dah ready dgn shades masing-masing :P... Abang Eiman nye mood baik pula untuk bergambar masa tu :). Biasanya gambar dia paling sikit...




The end...

*This was the last holiday together with Memi. She's in Malaysia now. Waiting for her graduation! We miss you Memi. Miss u very much!!! Congratulations for being a FIRST class holder.

7 comments:

~Zetty84~ said...

bestnyer tgk ur big family...
sgt happy...!!!
cantiknyer castle tuh...
terpegun tgk...
bila la zati akn smpai sana erk..? ;p

MamaTiaMia said...

hi ita..seronoknyer dia orang..best,best semua cantik..i pun suka hay bales tu..dulu pergi country sites tengok jer dari dalam bus..rasa macam dalam cerita laura ingalls..he..ha..bebudak nampak happy sangat and mommy bergaya lagi tuh..tia mia pulak asyik cakap nak pergi "london' jer..sian dia orang tak dapek la mama nak tunaikan haaa..and congrats to memi too..mesti dia seronok bawak balik kenangan manis then dapat first class degree pulak:)

dilaOHdila said...

salam kak Ita....
dilla suka photog akak & family kat castle tu
Hidup sungguh gambaq ni
banyak memory dalam setiap perjalanan akak kat sana.

** kak Ita
kalau elin & erin macam kak yong & kak su
camana lah perasaan dia orang ni kan
memang satu hari pasti akan berpisah
tapi utk mulakan diawal permulaan ni memang begitu SADIS rasanya. Kim salam sayang buat permata hati kak ita kay;-)

Ikin said...

cantiknya....
enjoy betul budak2 ni..mommy nye pun enjoy and cantekk bergaya..

Tahniah untuk MEMI!!!

adex-aieda said...

syiokkkknyer anak2 akak eik...
cantek r castle tuh...suka tgk gambo2...
happy family...

Anonymous said...

Beautifule family;;)It congratulates you!!!

RnZ Photo JB said...

Sungguh terpegun keindahan nya . . .

* ceria je bebudak tu ek!

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin