Pages

15

Kanak-kanak riang di taman

Pada satu pagi yang terang dengan matahari, Eizan
dapat gi park sorang-sorang dengan Daddy & Mommy.
Kakak Elin&Erin dengan Abang Eiman gi sekolah...
Walaupun ada matahari, tapi sejuk juga musim macam ni ...

Sementara tunggu Daddy siap, Eizan makan popcorn
dulu. Sedap je dia makan... Habis sepeket!


Bila sampai kat play area - budak kecik sorang ni
tersangat suka hati... Macam taman tu dia yang
punya . Semua mainan dia nak naik, panjat
sana, panjat sini. Jatuh tergolek pun tak kisah ...




Bila dah sejuk sangat, terpaksa pakaikan Eizan jaket.
Menjerti-jerit tak nak pakai 'keket'.... But once dah
pakaikan, lari terus... Buat tak tau je... Ntah apa-apa
je Eizan ni. Mommy suka gambar Eizan yang ini..
Looking at his own reflection bawah slide .
Siap angkat kaki satu!




Hari sebelumnya, Daddy & Mommy bawa 4E ke
play area juga. Tapi weather tak panas - memang
sejuk menggigil.. Kesian pula kat 4E lama tak
bawa jalan-jalan. Time winter macam ni memang
terbatas outdoor activities... Dapat keluar 1 jam pun
jadi lah... Semua pakai gloves except budak kecik
yang tak dengar cakap tu. Pakaikan gloves tahan
5 minit je kot. Pas tu abis dia tanggalkan
.
Tahan sejuk betul.




Kelakar gambar yang bawah ni. Eizan teringin
nak naik apa yang the twin & Abang Eiman naik,
tapi disebabkan oleh ketinggiannya yang kurang
tinggi
, maka dia terpaksa berpaut kat
tiang tu je. Kesian pula tengok. Bila Abang
Eiman pusing laju, menjerit je lah...
Oh my dear Eizan...



On the way back to car park, 4E dapat upah
Yazoo sorang sebotol
... Walaupun dapat keluar
sekejap je, all of us are happy...




15 comments:

LoVEaQshA said...

bestnyer dpt bersuka ria kt playground!~!
ms kecik2 dlu xsuka g playground,skrg dh bsr gjah br terhegeh2 pntg nmpk playground trus lupa dri..~!hehe

suka tgk picta2 yg akak upload nie..~!sojuk mata memandang!~!

Linda Latip said...

lamanye acik tak snggah sni..tk patut yek..anyway yup yup..sama dgn mama suke la gmbr reflection eizan tu ;) and yess u lil handsome boy.. mmg thn sejuk ye. its beautiful lah winter kat sna ita.. bile la nk g sana nih.. 4E really enjoy themselves yer..:)

Anonymous said...

dah autumn..dah sejuk la kan. sukanya auntie anis ikut pekembangan 4Es nih...gmbar pun cantik2 sgt. kim slm kt Mama ok! from Auntie Anis & co

MamaTiaMia said...

ita..seronok nya budak "keket" tu main kat park sorang2..wahhh dah sejuk ye..nanti dah masuk Decembar mesti lagi sejuk kan..tak pe nanti dah balik malaysia panas and hujan jer..si tia mia sebab suka sangat tengok Mr bean's holiday,kan movie tu start dengan storm&lightning in London..everytime petir dia cakap "cam London"..he..heee..everytime nangis sibuk cakap 'leleh,leleh"..tak suka hingus dan air mata keluar..seronok minum Yazoo yer..yoghurt drink ke? kat sini ada brand " yo moo" from dutchlady ,"yoco" from nestle..tapi de cenakal instead minum guna straw suka koyak the tutup and drink from bottle..manyak nakal lah now.

Nurhayati said...

besar dah Eizan. sronok tgk beradik ni main..happy jer

AQisH said...

sedapnyer pop corn tu..nk cikit blehhh ;-)

mother of two said...

kak ita,
cantik handbag tu.. ekekekke.. dan juga sy mmg admire all the photos.. cantik2 semuanya.
BTW kamera DSLR sy dah kena gantung masuk pasir baru nie:)

Ajzie said...

As always gambar memang cantik2... saya sgt suka.

shamsida said...

wow merah...warna kegemaran kak sham tu....kesiannya Eizan main sorang2...

watie said...

ceria akak ngan eizan ngan baju merah... cantik sangat..

dilaOHdila said...

salam kak Ita...
outdoor yang menarek. berbokeh-boleh
memang wa caya sama lu kak ita
cun2 gambor kak Ita. xpecially moment EIZAn tu
reflection yang mahal tu kan

fauziah said...

So comel Ita.... even gambar2 u ni semua I suka...pandai hubby u cari angle. Hubby I kena belajar ni kalau ada rezeki jumpa sok.

Cantiknya scenery, bila i nak sampai ni ita!. Sampai ker? :-(. Da sejuk ye Ita kat sana.. start tebal2 dah tu.. I cannot imagine kami kat sini nanti.. sure anak2 I demam je la tu.. bila winter ni, waduhh.. majang lapo je ye. lol.

Zubye said...

Oh Boy! Eizan dah besarrrr..
sonok eh dapat manja2 mommy daddy gi park bertiga je.. so cantik suasana kat sana.. esp untuk amik gambar those lighting memang cantik.. breezing and all.. kalau kat mesia sgt tricky the lighting memang tak dapat camni unless we are willing to get up early in the morning to take pic which most probably not.. hehehe... bila nak balik sini ita?

MamaTiaMia said...

ita..kat mesia winter ni..snow dah turun:)

Nurhayati said...

nak sket popcorn tu!!!!!

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin