Pages

15

It's snowing again! and.. it's heavier... Yeay!

Sepanjang kami di Manchester, tahun ni snow turun paling lebat . Timing pun elok je.. School holiday & it's Sunday. Daddy tak keje... Yippi!!! . Bangun pagi tadi Abang Eiman terus tengok luar tingkap & memekak satu rumah 'Snow is falling from the sky!!!' 'Snow is falling from the sky!!!' 'Snow is falling from the sky!!!' sambil kejut sume orang bangun tido.... Lepas breakfast, terus siap pakai baju berlapis-lapis... Sejuk kat luar tu... Brrrrr.... Adik Eizan je macam blur sikit... Nape sume kecoh2 pakai jaket tebal. Dah le dia memang tak suka pakai 'keket'... ....



Bila sampai kat park, snow berhenti sekejap... 3E dah ada macam-macam plan dari dalam kereta lagi. Nak jadi snow angels, buat snowman, main sledge, throw snowballs... Sampai sana, apa lagi - 3E pun bekerja keras... ... Lebih dari 10 trip panjat bukit tu utk slides.. Mommy tunggu dengan Adik Eizan kat bawah je.. Penat lah nak memanjat tinggi-tinggi. Dah le dukung Eizan.. Dia asyik nangis sebab tak tahan sejuk.





Gambar ni sebelum Eizan meragam. Suka dia dpt pegang snowball yang kecik tu. Dapatlah ikut Daddy pijak snow. Pas tu bila dah mula nangis - kena dukung je lah! Eizan oh Eizan...




Gambar ni paling best... It's so white! Masa ni tak ramai lagi orang putih datang kat kawasan ni... memang belum tercemar lagi... Cantik sangat!



Abang Eiman paling semangat nak buat snowman - besar dah snowball dia tu.. Tapi dah jadi berat, Mommy pun dah tak larat nak tolak.. hehehe...




Bila snow lebat semula, Eizan nangis lagi... Jadi kami terpaksa berangkat pulang, walaupun 3E macam tak puas main lagi. But poor little Eizan yang tak tahan sejuk...




My snow angels... Elin&Erin



Sebelum balik, sempat ambil gambar famili



Selamat bercuti & selamat tahun baru semua!

15 comments:

AQisH said...

bestnyerr main snowwwwwww..;-)

mother of two said...

syoknya.. nak beli tiket pegi main snow kat manchesterlah camni..:)~

Syaidul Azam Bin Kamarudin said...

Salam. suasana putih yang seluruh. memang mendamaikan.

Nana said...

menangis I tengok you pixs. kat sini CIPUT aje .. CIPUT I TELL YOU!!!! UUURRGGHHHH bila lah nak lebat kat sini ni! isk! sedih sedih!!! Ita .. camne plan you boxing day ni? all the stores are opening on Boxing day. None is going to open on the 27th isk! tak patut betul!! macammana nak pilih ni hahaha!

NITA said...

woooohoooooooooo bestnya!!!

MamaTiaMia said...

itaaa..bestnyer snow yerr..but grrrrr so sejuk ita..kalau i memang tahan..he..hee..but the kids semua seronok lah ye..and gambar kat bawah yang edit tu so cantik.best lah experience you kat sana..enjoy puas2..4es auntie nak snow man satu boleh?

en_me said...

sonoknyerr men snoww tewww.. ehehe

fauziah said...

Bestnyer... Riyadh sejuk je lebih, tp takder snow!LOL we all dah 10C nih..

Sgt happy tgk u all ni.. fly jugak la kami ni kang!! LOL gambar2 pun sgt cantik sungguh...

re; Itaaaa, i cannot wait for feb anymore!! :-''((

kak cahaya said...

wow...lebatnyer snow kat manchester...kat sini kdg2 lebat kdg ciput...tp tak ler selebat mManc..
tp winter kali ni sejuk sgt la..budak2 merengek nangis kaki kebas...mintak dukung je...winter lepas tebal tp tak sejuk cam taun ni...

watie said...

walaaaaaa seronoknyaaaaa...
cantik pic akak 3 beranak b/ground putih tu.... menarik sangat....

Ella said...
This comment has been removed by the author.
[S]itie [B]Um [B]Um said...

aloor..teringin nk main salji btol...

fauziah said...

Some more pixs ita.. me & hubby dok sonok ni tgk ur blog lagi & lagi !!

yatie said...

bestnye main snow... main daughter siap ajak main snow ingat manchester dekat...

dilaOHdila said...

salam kak ita....
waduh snow
bestnya kak ita. tapi kalau kna dilla mahu sempot
sungguh shuntek moment inew

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin