Pages

2

Raya Episode 2 : Syawal 1 & 2


****************************** 1 Syawal *******************************

Pagi raya selepas subuh Mommy & Daddy gi kubur arwah Mama Nenek dulu. Bila dah balik rumah, baru siapkan 4E pakai baju raya, salam raya. Eizan bangun paling lewat. 3e dah siap mandi & salam raya dgn Daddy & Mommy, si kecik Eizan masih tido... Kemudian baru keluar beraya ke rumah keluarga.







Inilah Eizan di pagi raya. Siap bersongkok (walaupun sekejap je, pas tu songkok Mommy kena simpan dalam handbag).



Beraya dengan Acu (daddy's youngest sister).. Sampai terpenyet Acu kena riba 4 E. Eizan seperti biasa, main selit je mana yang muat. Acu ditenggelami oleh anak2 sedara.



Beraya dengan Memi (Daddy's 3rd sister) pula. Eizan selalu kena buli dengan Memi :P. Tapi Eizan sayang Memi.



Daddy & Mommy :)



Mommy & us nak gi jalan raya. Eiman & Elin dah tunggu dalam kereta.



Acu salam raya dengan Daddy. Dapat duit raya lagi tak? heeheee....



Abang Eiman & Papa Atok.



3 beradik bergurau senda. Mommy harap sampai besar nanti pun all of u masih sayang antara satu sama lain. Jangan gaduh-gaduh.



Kat rumah TokLong... Dengan sedara-mara yang lain.



Waktu malam, lepak dengan Papa Atok kat rumah, sambil tunggu cite hantu. Pelik ye musim raya, Astro tayang cite hantu malam-malam. hehee... Macam tak sesuai je :P. Seronok tido ramai2 kat hall depan tv. Bila hantu keluar, sume menjerit. hehee...




****************************** 2 Syawal *******************************


Budak kecik yang manja Mommy ni. Kalau kat UK, mesti kena duduk dalam carseat. Kat Malaysia, terus nak duduk kat riba kat seat depan. Carseat simpan dalam rumah je. Susah betul nak displinkan budak kecik Eizan ni.



Bergurau dalam kereta dengan Acu. Abang Eiman turn duduk belakang sekali. Berebut-rebut nak duduk tepi Acu.



Erin & her beg raya. Penuh kumpul duit raya. Suka sangat, walaupun dapat RM1 pun gumbiranya hati. Bila sampai Petronas, semua nak bayar sendiri sebab dah ada duit banyak. hehee.. Excited, 1st time ada experience raya & dapat duit raya. Jakun sikit lah anak-anak Mommy tahun ni. hehee...



Eizan yang selalu kena gigit nyamuk sampai merah2 muka. Poor my baby.



Kat rumah TokYah, Eizan dapat kawan baru, Amirah.. Suka betul main sesama.



Cantik kawasan rumah TokYah, Mommy suka sangat suasana macam ni... Ada pokok2, kolam ikan, batu2 kecil.. Sejuk je rasa...








2 comments:

dilaOHdila said...

salam kak ita
suka layOUT kak ita yang ni
comey saja
** suka tgok gambar raya kak ita
molek2 belaka'
ceria selalu......

Uncle Lee said...

Hi Kay, wow! I really enjoyed looking at youe beautiful, well taken pics. I'm sure you and family had a wonderful hari raya judging from the smiles.
And ahemm, that lovely lady in designer sunglasses, itu bintang filem Malaysia?

By the way, guess who's coming for dinner in Toronto? Senang datang....
Have a nice day, Lee.

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin