Pages

7

Sekolah baru...

Sekolah sesi pagi

Walaupun Elin&Erin masuk darjah 4, tapi ini kali pertama ada pengalaman hari pertama pendaftaran sekolah di Malaysia. Kali ni pindah sekolah lagi. Persekitaran baru, sekolah baru, cikgu baru, kawan baru.
Muka tak rela nak gi sekolah. Sedih takut takde kawan. Poor my baby :(

Membaca dengan Daddy sementara tunggu Mommy hantar borang di pejabat.

 Tunggu nama kena panggil untuk kelas baru. Tapi sampai sudah tak dapat kelas. Sebab pelajar baru belum ada nama dalam register...

 Kena beratur di kawasan lain bagi pelajar yang nama tidak tersenarai. Ramai juga pelajar baru. Jadi ELin&Erin taklah kekok sangat.

 Waktu rehat Mommy & Daddy dah tunggu kat kantin. Sedihnye tengok Erin jalan sorang-sorang. Tunduk je... Muka pun masam... Semoga cepat sesuaikan diri kat sekolah baru ye..


Sekolah sesi petang
Tahun lepas Abang Eiman sekolah pagi. Tahun ni sekolah petang. seronoklah dia boleh bangun lewat. hehee.. Patutlah Elin&Erin muka masam. Eiman sedap je tido... Lepas hantar Elin&Erin balik rumah, Eiman pula ke sekolah.

 Dalam kelas duduk sorang-sorang. Belum ada kawan :(

 Pesanan Daddy sebelum tinggalkan Eiman...

Lepas rehat, kena duduk ikut kelas. Muka dah happy sikit sebab dah jumpa kawan.

Daddy & Mommy berulang alik 5 kali pada hari pertama sekolah dari 6:45am -6:30pm. Walaupun penat, tapi happy sebab anak-anak dah dapat sekolah baru. Semoga 3e berjaya sesuaikan diri di sekolah baru. Insya-Allah.

7 comments:

:cahya schatz: said...

all the best utk adik² akak (since bila pulak dah kan..)
tak per.. nnt dapat lg ramai kawan... kawan kat sekolah lama...campur ngan sekolah baru... :)

shamsida said...

kesiannya tengok Erin dan elin...lama2 nanti ok ler tu hehe..kak sham pun sama juga Ita..now jadi driver start dari pkul 6.45am hingga ler 6.00pm ...sementara tengah cuti lagi ni...tapi kalau dah start mengajar nanti...tak tahu ler....

Huszaini said...

salam tuan tanah,

nanti join la gathering yer! Seronok tengok kembar ramai2 nih...

4 Kay-E said...

Cahaya: 'adik2'? bukan 'anak2' ke? hehee....
Belum seronok lagi kat sekolah baru tu... Lagi seminggu 2 ok kot :)

4 Kay-E said...

K Sham: Itulah.. sedih je saya tengok dua orang ni.. Jalan tunduk je.. Muka masam. tak pandang kiri kanan pun. Harap2 cepat dapat sesuaikan diri nnt.
Bila K Sham abis cuti belajar nnt, kena cari driver baru lah ye :P

4 Kay-E said...

Huszaini: Salam kembali..
Ahaa.. ramai rupanya blogger yang ada anak kembar :)
Mostly masih bayi lagi... Seronok kalau dapat jumpa masa gathering nnt.
Thanks.

Anonymous said...

thats saloma and Adrielle in the background!

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin