Pages

13

We are at the park again...

Minggu ni cuaca tak berapa best. Asyik hujan je...
Sejuk pulak tu... Hmmm..... Panas pun kejap-kejap je... Tapi masih sejuk. Kesian budak kecik Eizan tak dapat keluar rumah. Elin, Erin & Eiman keluar rumah juga lah sebab gi sekolah...



Menangis-nangis Eizan nak naik sama dengan kakak & abang... Dah le kecik, Nak pegang handle tu pun tak sampai... Macamana le Mommy nak pujuk dia... Bila pegang dia, marah pulak tu... Suruh lepas & spin... Kena lah pusing pelan-pelan, takut jatuh.. Tapi dia confident je... Macam orang besar... Ish... Risau Mommy....



Bab panjat-panjat ni memang 4E suka betul. Kesian Eizan tak dapat buat sendiri.... Menjerit-jerit panggil semua orang... Kakak-kakak & Abang dah tak layan dia le.... Poor my baby... hehehe...



Terpaksalah Mommy jadi penyelamat... Ada hati nak panjat sampai ke atas. Mommy pun tak sampai nak pegang. Sori ye sayang... Macam-macam betul kerenah budak kecik ni... ...





Lagi bab panjat memanjat.. Spiderweb pulak... Tinggi la Eizan... Mommy tak sampai nak angkat Eizan tinggi-tinggi macam orang besar. Tahun depan Eizan boleh panjat sendiri ok. Tengok lah muka Eizan yang tak puas hati tu. Hehee...





Pas tu Eizan nampak slide tinggi untuk budak besar. Dia pun nak naik sama... Bila Abang Eiman ajak duduk & go for it.. Dah takut pulak!!! Jenuh Mommy lak kena panjat slide tu.. Ish.. Eizan... Eizan..



Untuk pujuk budak kecik ni, terpaksa cari alternatif lain - play area utk budak-budak kecik je.. Which he doesn't like very much! ...




13 comments:

anissazira said...

yeay...i'm the first to leave comment here.
Kesian Eizan...nk panjat tp tk sampai....dan kesian jugak kt Mommy, kena ikut aje ke mana si kecik ni pergi...Daddy jugak yg best...pegang teropong aje...hehehe

dilaOHdila said...

salam mommy & 4 E
rindunya acik dilla nak masuk sini
semalam nak komen tapi kotak ni tak dek puas refresh
kak Ita...
bestnya gi park cam ni erk
boleh shoot moment dia urang ni
mesti beribu.......
photog menarek menawan
BOkeh tu yang paling tak tahan tuh (hehehhehe)

Fariena said...

comeinyer eizan last pictures tuh...

macam bangga jer boleh naik buai sendiri...
konon2 do it itself la tuh yer.

Lila said...

The kids mesti happykan? Walaupun sejuk! grrrrr.... hehe...akak paling tak suka UK's gloomy weather :( tapi kalau dok kat umah tarik duvet sedap tuh...hehe . but whatever weather pun kena happykan budak2kan?

xoxo

shamsida said...

bestnya.....kesian pada sekecil eizan tu...sabar..nanti besar nanti boleh join kakak2 dan abang,,kan..hehe

niza et sofia said...

ye lahkan cuaca sejuk2 gini nak kuar pun malas... paling2 pun gi playground. Sian Eizan sbb dia yg paling kecik tak dpt join kakak2 & abang, apa2 pun mommy ada jadi penyelamat hehehe

Linda Latip said...

alololo siannye eizan! sedey acik nengok..yg kna tnggal sorg tu..tkpe naty sya tere sya duk julai nu ha ek..hihi..alamak..sukenye eizan's boot..nak kim nak kim! hehehe..ghazi pn loveee thomas sooo much!

watie said...

hehehe.. geli hati tgk gelagat eizan nie..

Nurhayati said...

wah bestnye dorang ni bersukaria kat park.. sangat jeles ok.. nak plak mommy dorang ni yang vogue.. ;)

MamaTiaMia said...

bestneyrr asyik pi park jerr..tia mia pun dah pandai cakap 'go pak,pak,nak naman(taman),naman'..tapi kalau hujan sejukkk la kat..apa pun nampak enjoy tu :)re; tak pindah immediate la ita buat sikit jer dulu..sort of weekend house..dah complete nanti baru move in..lagi pun the present house nearer to office.senang nak balik apa2 hal.

AQisH said...

seronoknyer diorg dpt main kat park tuuu...pics pon superb!

Zubye said...

i like the outfit they wore at the 1st pic..
cun aaa.. ngan hi cut boots tuu..

btw ita.. i have a new blog specially for irfan.. visit us there k :-)

mother of two said...

mommy pun terpaksa ikut jer.. takpe kak boleh join anak2 akak exercise.

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin