Pages

16

Cholmondeley Castle: We are in L.O.V.E



Date : 090809
Venue : Cholmondeley Castle & Garden, Cheshire


Minggu lepas, kami konvoi 4 kereta ke Cheshire dengan Auntie Ima, Auntie Zie & Auntie Fizah. Perjalanan dalam 1 jam je. Cuaca pun panas elok & cantik . Selalu kalau nak gi jalan, mesti tengok weather forecast dulu. Kalau hujan, duduk rumah je la... heheeee...
Kami sampai castle pun dah lewat. Kawasan tu tutup pukul 5:30pm. Plan asal nak piknik dulu sambil BBQ, pas tu nak jalan2 kawasan istana... Sekali masa dah suntuk, terpaksa le makan express... Ada yang sampai tercekik. . BBQ cancel kat kawasan istana terlarang, tukar venue ke Whitebarn Ave. Budak2 lebih semangat nak main. Sume makan sekadar alas perut je.





Bila semua dah kemas2 tempat piknik - terus bergegas ke kawasan istana. Kanak-kanak riang ribena berlari-lari dengan gumbira . Time ni lah semua Daddies & Mommies ada masa nak bergambar gila-gila sikit. heheeeeeee..



3 kaum bapa yang ambil nafas dulu sebelum memulakan aksi terbang . Mula-mula posing macho dulu, bila dah terbang terus tak macho. Heheeeee...

4 orang ibu & 2 anak dara bergambar di depan istana.

Bila Daddy dah mula terbang & melayang, banyak le pula aksi masing-masing. Dah macam-macam fesyen jadinya. hahaaaaa... Kelakar sangat ........




Banyak sangat gambar candid & pose yang ntah apa-apa... Tapi Mommy upload mana yang terdaya je. Ni masa anak2 semua main kat play area. Sempat juga Mommy & Daddy posing perasan sekejap . Konon macam baru kahwin le..




Bila dah nak gi ke istana, barulah kanak-kanak riang join semula dengan orang2 dewasa. heeheeeeeeeeee. Muka Erin dah monyok. Panas + penat berlari.




Dapat juga bergambar ramai-ramai, walaupun Sofea tertidur... Inilah semua anak-anak kaum bapa & ibu yang berposing sakan macam takde anak tu. hahahaaaaaaaaaaa...


This is Mommy's favorite picture. Ladies in black! ...........

Bila dah selesai explore istana, kami ke taman pula.. Cantik kat sini, ada tasik dengan pokok-pokok, bunga-bunga yang cantik & unik. Daun yang dekat dengan Elin tu punya lah besar - boleh buat payung .



[Uncle Din + Auntie Fizah] [Auntie Ima + Uncle Taufik] [Daddy + Mommy] [Auntie Zie + Uncle Rizal]
From Cholmendeley with L.O.V.E.


16 comments:

dilaOHdila said...

salam kak Ita
waduh pasangan sejoly
ada sikit ruprer artis Bollywood...

overall semua photo memng marbelles
ada siiit kelainan dari sebelum ni
Best!!!!!!!

fauziah said...

Wah, ni ke istana pulak..apa lagi kan nak buatkan kalau di perantauan ni.. berjln, makan, hang around, jumpa kawan.. Hey, I baca ur last entry. Ur 2 cyber friends is my cyber friends too la. Niza's dotter sofea dah besar & comey gak.. makan berry dgn 4E ye.. sini tak adalah tu semua... kurma adalah. haha. Farah tu kalau tak silap I dia baru gave birthkan.. sedapnya tgk dia masak.. sambal cili tu. really selera.

Re: Ita, betul tu makanan kita juga yg best. I mmg tak leh masuk makanan arab ni la.. Rumah tu, I hias gitu2 aje, asal sedap mata memandang. Kat sini saya tak leh keluar sesukanya..kena duk umah aje :-(

Ita, lama lagi ke awak kat UK? Insya allah, kalau saya ke sana bercuti boleh singgah jumpa kan..

mother of two said...

salam.. kreatif semua model2 itu.. paling kreatif sign love... happy gitu:)~
salam ramadan utk kak ita sefamily

Nurhayati said...

im in love toooo!!!! =)
semua orang best la sporting tau amik gambar.. suka tgkkkk

Fariena said...

suker nyer tgk gambar kali nie..lagi mantop gituh...
semua sporting utk bergambar....
suka sign LOVE tuh...so kreatif

MamaTiaMia said...

ita..cantik-cnatik gambar this time,and romantic jugak..seronok lah weather best yerr..gegirls semua pun nampak muka merah2..jalan puas2 before posa ni:)

Mama Aisya & Airell said...

Salam K.Ita,
wahhh happy je semua...

shamsida said...

salam ita, gambar yg last tu cantik sangat...so creative..sapa punya idea tu hehe boleh buat poscard tu

ijan@mamasakura said...

fuyoo lomantiknyer gbr akak n hubby berb/g kan istana tuu...cantik btoi la istana tu kann...mcm salu tgk dlm citer hihi
bekamain lg ye ibu2 n bapa2 berposing...hebat2 woo..

LiLa said...

Everyone soooooo sporting and the picts cantik sangat!!!! Loves all the pcts! Mesti bestkan jalan2 picnic ramai2.... especially bila kids jumpa ramai2...they ignored the parents...and the parents boleh beromantika :D

fiza said...

phewit...romanticnya pic akak n hubby yg 1st tu....btw fiza suka la entry kali ni...semuanya nmpk romantic n sporting...;)

nerry nerry strawbery said...

he he ha ha comel gambar love yang last tu.. cam iklan conetto version kat msia ni hahh semua dlm mood bergaya terlampau this time... selamat berpuasa to all

zie said...

dlm gambar ala2 magazine tu kan..pehal ler minah kat tepi sekali tu terangkat tanga, cis tak aci tul camera man sabotaj minah tu nih..hehehe..

mas said...

Salam
Wa best nya romantic outting in black. Best la korang semua model very the cooperate gitew. Apa pun K eta mas N famiLy nak wish selamat menyambut ramadan.

fizah said...

biler tgk entry nie...fizah dah rasa nak gelak lagi...mmg lawak ler semua org masa tu....nnti boleh outing lagi .....

watie said...

suka la tgk pic korang yg last tu... LOVE..so sweet... entry lepas pic bersama kawan siber tu pun amat mencuit hati.... best kan dapat jumpa kawan cyber nie..

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin