Pages

15

When the cyber mommies met....

Dah lama Aunty Farah ajak ke rumah... Cuma Mommy belum ada masa lagi. Sabtu lepas dapat tau Aunty Niza & Sofia pun ada kat rumah Aunty Farah. Lagi meriah le nak gi jumpa 2 kawan Mommy ni. Both Aunty Farah & Aunty Niza = cyber friends Mommy. Mulanya kenal kat fotopages, then dengan Facebook. Boleh pernah jumpa face to face, asyik jumpa di alam maya je... heheheee.. ...
Aunty Farah ada 2 kids: Akma & Tasha.. Aunty Niza dgn Sofia sorang je... Eiman suka sebab jumpa Akma - at least ada boy ... Minat benda sama pulak tu. Memang boleh masuk je 2 orang tu.

Penuh meja Aunty Farah masak utk kita...... Ada nasi ayam yg sangat sedap.. esp sambal cili tu.. Nyum nyum.... & laksa lemak special... Sume makan sampai kenyang. Terima kasih tuan rumah sebab jemput kami datang makan. Walaupun dapat jumpa sekejap je (since Daddy nak keja balik awal - nak main bola)... Rasa mcam dah lama kenal. Sembang tak berhenti. hehehe.. Seronok sangat jumpa kawan2 Mommy. Kami makan kat luar di bawah sinaran mentari. Best....



Tengok lah kanak2 riang gumbira main sama2. Kejap je warming up. Dah boleh main sama-sama, walaupun 1st time jumpa.



Dah penat main, time to take a break. Makan berries & grapes. Sedap sgt Mata sume pandang TV je... Mulut ngap!


Sebelum balik, sempat ambil gambar ramai-ramai...



Kami sempat singgah pekan Shrewsbury ni. Nice & cosy... A bit hilly. Termengah2 juga lah nak sampai ke atas. hehee..





Ada a few people buat free show... Banyak kedai2 kecil yg menarik, yang takde kat Manchester. Mommy paling suka fabric kat sini... Banyak pilihan & cantik2 sumenye . Kedai topi ni pun sungguh menarik. Macam2 fesyen ada..........





Bangunan2 kat sini banyak berkonsep black&white. Menarik & unik... Tak puas rasanya datang kejap sangat. Insya-Allah kami datang lagi... Explore lama sikit.. Boleh kan Aunty Farah?








15 comments:

dilaOHdila said...

salam kak itaaaaaaaaaaaaaaaaa
wah jumpa farah & Niza kaaaaaaaaaaaaa (huhuuuh bestnya kak Ita) dah jadi teams dah shuntek!!!!!!!
farah tu lama dah tak jumpa kat cyber nih, alhamdulillah dapat jugak tengok kat rumah kak ita ni. alahai eiman dah ada kawan ngan fea tuh. niza pun ada tuh, bestnya kak ita
lepas ni boleh gi outing sama kan
gegeurls punya baju shuntek, acik dilla suka aaaa

adex-aieda said...

sedapnyer berry tuh...heheheh...
nanti kalau balik sini..leh singgah umah adex plak eik...

Fariena said...

sedapnyer nampak food atas meja tuh...
cam duk mesia lk rasanyer yer...
makan sampai kenyang...sure stok import dr mesia tuh kan.hehehe

Ajzie said...

salam ziarah..
mcm pernah jenguk FP Farah dulu. Salam buat teman2 cyber.

Ikin said...

bestnya jalan2...
kak ita, latest book from sophie kinsella memang best.
Ikin now, tgh nak beli buku under her real name...

MamaTiaMia said...

ita..best jumpa niza and farah ye..wah penuh food semeja..suka lah budak2 berkumpul ye..namoak cantik jugak pekan shrewbury ti yer ita dan paling cantik budak cheeky dua orang tu..best lah jalan2 ita..apa lagi yang paling best selain jenjalan and shopping ye tak:)

zie said...

kedai topi tuh sgt tempting larr..tp bila yerk nk pakai topi cegitu kalu beli? ;) hr tu pi london tk sempat nk jumpa niza tu..byk sgt plan lain and jumpa member lain..next time pi shrewsbury bulih lah pi sekali rumah farah hehehe..bg farah masak byk2 lgi hehe..

niza et sofia said...

Salam Kak Ita,
terima kasih kerana sudi dtg berjumpa dgn kami hari tu... kalau tak sebb kak Ita nak mai dah tentu saya balik hari Jumaat tu, mmg seronok sgt dpt jumpa kak Ita & family.. walaupun tak lama tapi mmg best, hrp2 lepas ni boleh jumpa lagi ye :)
Insya-Allah saya pun nak dtg lagi Shrewsbury ni, byk lagi tmpat yg belum diterokai, next time nak bawak cik abg sekali & best lagi kalau hubby Farah ada :)
Apa2 pun akak, sy amat gembira bersua dgn akak hari tu.... kirim salam kat semua x

Aiza Azril said...

Seronoknya tengok berpiknik di bawah mentari mcm tu..kat sana sejuk takpe la juga sini mau ada yg tempt teduh dituju dulu..hehehe! waaa bestnya jalan-jalan di pekan sana...kc suka tgk gelegat twins tu...eh suka la tgk kedai topi tu...cantik tu kalau buat props! ;)

shamsida said...

seronoknya dapat jumpa kengkawan blog..haaaa..nanti kalau ita balik malaysia, jumpat2 ler datang rumah kak sham...teringin nak tengok anak2 ita yang comel2 tu..selama hari ni dialam cyber jer kita ...hehe

Farah Shrewsbury.. said...

Salam kak ita..anyway thanks for coming and visit us here..next time datang bermalam kat sini pula ye..best sangat dapat jumpa akak and co..hope to see u guys again!!!

AQisH said...

wahhhh..bestnyerrr bleh gather² ngan cyber frens..i ni ntah bila nk jumpa ngan kengkawan siber ni lah..malu sket ;-)

ijan@mamasakura said...

comel btol la gbr bdk2 tu makan sambil tgk tv hihi
besnya tengok laksa tuu..bukak fp sblm ni pon ada org tepek gbr laksa..nyumnyum...
mmg cantik la bangunan kt pekan tu kann...topi2 tu pon comel..xbli ke??

mother of two said...

uiii seronoknya jumpa cyber fren.. lagi best ader makan2 sedap gitu. btw sy pun suka gak skodeng blog niza/sofea itu..suka tgk anak dara dia yg comel :)~

gee.harun said...

Salam Ita, broadband saya di saudi teruk la Ita. Slow sangat, susah nak bukak 2 applications at same time. Ni masuk aja ur blog..nampak 2 org yg I juga kenal thru cyber.. Niza & Farah. Tapi kalau tak silap farah ni baru lepas gave birth kan? Ni nak tanya ni Ita, u all makan nasi ke tu? nampak food best sgt.. sambal cili tu meliur i tengk..Betul tu kata u.. kalau di perantauan ni, mesti nak cari makanan kita.. Tapi tak la sesedap tempat kita kan..

Anak Niza, sofea pun dah makin comey haa. Sedap tu makan rasberry sama 4E..:) kat sini kurma je la.. hahah.

re: Rumah ni ita, i buat sikit2 je, asal sedap mata.. tak nak nati balik for good dah susah kita nak bawak. Btw, Ita lama lagi ke di UK? mana tau, dec ni i terlajak ke sana.. leh singgah ur place.

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin