Pages

9

Oxford - Windsor - London Trip [Part II]


DAY 3: Windsor



It's Saturday and we arrived quite early. The good news = it's sunny day . Tapi sejuk juga. Nasib baik tak de angin kuat, kalau tak mesti dah menggigil. Everybody was walking towards Windsor Castle. The queue was quite long as there were many group of visitors as well. This castle must be very famous! Changing of the guard takes place on every alternate days but not Sunday. So today is the day. Memang patut ramai orang, lagipun dah cuti sekolah sekarang ni. Our family pic kat dalam castle area, dapat ambil satu je. Itu pun Abang Eiman pandang ke mana ntah.. Ish.. susah betul nak pastikan semua 12 mata pandang kamera.... hehehehee...


Tengok le muka sorang-sorang ni... Semua control macho . Paling tak tahan tengok topi bulu yang tinggi tu. Dah le sampai tertutup mata... Pulak tu chain yg sangkut kat mulut tu mesti sejuk - tapi macam ada cover je. heheee.... .



Can you make a guess? Is it Elin or Erin or both of them?





Abang Eiman yang selalu tidak kelihatan dalam gambar.



Elin & Erin susah betul nak suruh gi berdiri tepi guard tu. Takut katanya . Budak tecit Eizan tu pula menyibuk kalau kakak-kakak tengah sembang.



Bila masuk dalam castle tu, tak boleh ambil gambar.. . Poor Daddy, frust je .... Dah le bayar mahal. Ambil gambar pun tak boleh. Tapi tour dalam tu memang best. Cantik sangat kat dalam tu.. Ada 25 bilik yang visitors boleh masuk. We took about 1 hour to finish the rooms tour. Elin &Erin said 'I want to live in the castle Mommy'... Oh Dear!!! Mana Mommy nak cari castle . Kena kahwin dengan anak raja lah ye. LOL...



Lepas habis pusing2 castle, perut dah bergelora. Apa nak makan ye. Dah 3 hari tak makan nasi... hehee... . Tapi sempat lagi posing kat gate keluar. Sekarang pencarian mencari makan bermula.

Lepas keluar dari castle, banyak pula kedai souvenir kat depan tu. Rambang mata tengok fridge magnet. Satu kemestian bila gi travel... Buat kenangan dah pernah sampai ke satu-satu tempat . Tapi yang geram tu, kedai sebelah jual lagi murah. Ish.. Dah terbeli yang mahal. Disebabkan geram punya pasal, beli lagi kat kedai murah tu. hehehe... Bila balik rumah Elin & Erin selalu tolong Mommy susun fridge magnet kat our fridge...

Ni kat tengah-tengah bandar Windsor. Memang dekat je dengan castle. It's a nice city, much friendlier than Oxford... Sorry Oxford people...



Mommy & Daddy found an exclusive Thai Restaurant. Hmmmmm... Must be good. The menu looks delicious. Dah lama tak dapat TomYam . Daddy ordered Seafood TomYam with rice. Mommy have a prawn noodle while the girls have egg noodle. Abang Eiman & Eizan ate rice.

Selepas makan. Alhamdulillah...kekenyangan & puas hati sebab dapat makan sedap... hehe.. TQ Daddy for belanja us... Inilah muka kanak-kanak riang selepas makan. On the way the parking lot...


Activiti lepas balik hotel will be in the next entry... Stay tune...
London, here we come!

9 comments:

amY said...

1st to comment,
yay...
nice photos...
eiman yg paling menonjol kali ni.....
comel sgt..eiman..sudi tak awak jadi boyfren saya...? *wink*
nnt kiter jumpa ye sayang...
mmuuaahhhh

zie said...

purple theme yer kali ni..mommy and the girls suits each other jer dress up tuh ;)i like the girls' skirts lah..ayooo..kalu elin-erin dpt due anak raja - dua castle tau mommy kena visit everytime..luxurious habisan lah mummy dpt shopping sakan sb queens mother..ha ha..bulih lah tempiaskan kt auntie skit..hahahha..

MamaTiaMia said...

ita..cantik semua gambar..the girls look so nice and fashioanable la..mommy pun..si kenit eizan pun bukan main berjalan lagi..semua gambar cantik ler..aduhhh mommy nak jadi MIL to putera2 raja ni..carik cepat jagn tak carik..nanti auntie azu and the girls nak pergi tau..kalau kawin boleh kita orang berangan pakai gown..hehhh..hehhh..mommy banyak ke sopping..sorok kat mana dalam stroller eizan yer:)

fizah said...

adoi ita.....susahnya nak bubuh komen kat cni....byk traffic ka?hahahaha.....habis dah semua idea nak tulis hehehe....apa2 pun congrat pd phografer dgn model2 semua....gambar lawaaaaaaaa.....masa nie berapa byk kamera gantung kat leher hehehe

fizah said...

yeay!!!!berjaya pun hehehe

kak cahaya said...

salam ita...
kali ni g jalan sekeluarga jek ke?..brapa ek entrance fee windsor castle tu...tak penah g lagi la...ingin gak nak pegi..best tak?..

WATIE said...

WAH..MERIAH KAK...

PIC YANG AKAK SURUH TEKA TU... HMMMM X TAU LA KAK YANG MANA SATU.. WATIE SAMPAI SKANG X LEH NAK BEZA DORANG TU.... HEHEHE...

AQisH said...

hi..salam kenal..

cantik²nye gambar kat sini..best eh dpt gi london..bilalah bleh pegi nih ;-)

AyiePictorial said...

salam... dah berpindah ke rumah & tapak baru rupanya.. Congrats! As usual, foto2 yg menarik. Thank you for sharing :-)

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin